недеља, 09.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Маске за лице веома загађују животну средину

ЛОНДОН – Лична заштитна опрема за једнократну употребу (ППЕ) значајно доприноси већ озбиљној кризи пластичног загађења, упозоравају стручњаци. Процењено је да се широм света месечно користи 194…

Хуавеј обуставља производњу чипова због америчких санкција

ПЕКИНГ – Кинески технолошки гигант Хуавеј суочава се са несташицом чипова за процесоре паметних телефона због америчких санкција и биће приморан да обустави производњу својих најнапреднијих чипова,…

11

У лидерском знаку Лава

Глумачка легенда Роберт де Ниро претходних дана незаобилазна је тема светских таблоида. Нажалост, не због новог филма, већ као предузетник који је због негативних последица по светску економију…

​Остварила сам све своје снове

Катарину Петровић, некадашњу Лазаревић гледаоци су запатили по врцавим, машовитим, оригиналним временским прогнозама... Уносила је радост…

Кајак авантура на мирној води

Тамо где хучна планинска Ђетиња излази из свог импресивног кањона и наједном постаје шира и мирна, преграђена великом браном надомак…

Шљивовица, пљескавица, лудило…

Кажу биће то прави спектакл на малом екрану. Мало Србије, мало Америке, мало Калифорније, мало Београда, пуно љубави и све то зове се –…

Лубеница је и афродизијак

Лубеница је симбол лета и здравог освежења. Међутим, ако би вас неко питао које вам је омиљено поврће, сигурно никада не би помислили на…

Да ли знате?

Које наше рибе могу међусобно да се укрштају
Шаран и караш * Међу неким нашим рибама, нарочито шаранским, може доћи до укрштања ако се мресте на истим местима и у исто време. До сада је познато десетак таквих бастарда или мелеза. Могу, на пример, да се укрштају шаран и караш. Њихов бастард је много мањи од шарана, а од караша се разликује по танким брчићима (караш нема брчиће). Мелеза добијеног укрштањем шарана и деверике рибари називају шаран-кесега. По облику личи на деверику, само је дебљи и жућкасте боје. Врло се често укрштају бодорка и црвенперка, разне деверике међусобно и разна ситна бела риба. Но, природа се постарала да се мелези, који су мање вредности, даље не множе: они остају јалови. И међу пастрмским рибама има укрштања (поточна и језерска пастрмка). Интересантно је да међу грабљивицама нема укрштања, чак ни међу тако блиским сродницима као што су гргеч и смуђ.

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 09. август 2020
#
Ован

Напети сте и склони исхитреним емотивним реакцијама. Немојте улазити у расправе са старијим укућанима, могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Уносите више витамина и течности.

#
Бик

Потребан вам је одмор и релаксација. Посветите пажњу блиском пријатељу, потребна му је подршка. Ако сте слободног статуса, пожелећете да контактирате некадашњу симпатију.

#
Близанци

Оптерећују вас непланирани новчани издаци. Немојте доносити исхитрене и непромишљене финансијске одлуке. Послушајте савет искуснијег пријатеља. Смањите грицкалице и слатко.

#
Рак

Прати вас емотивно незадовољство. Имате утисак да вам партнер не поклања пажњу и да је дистанциран. Трудите се да избегавате расправе, могу прерасти у озбиљне неспоразуме.

#
Лав

Оптерећују вас недовршени послови, али и неспоразуми са старијим члановима породице. Трудите се да будете флексибилнији у ставовима. Неопходан је већи опрез у саобраћају.

#
Девица

Посветите више пажње млађим члановима породице, потребна им је подршка. Ако сте слободног статуса, будите активнији на друштвеним мрежама, упознаћете интересантну особу.

#
Вага

Имаћете утисак да вас партнер појединим ставовима и коментарима провоцира. Трудите се да не улазите у расправе, могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Смањите масну храну.

#
Шкорпија

Имате потребу да се осамите. Пријаће вам да више времена проводите у природи. Ипак, немојте претеривати са рекреативним спортом, можете се повредити. Избегавајте газирана пића.

#
Стрелац

Будите веома опрезни са новцем. Немојте га трошити на непотребне луксузне ствари. Ако сте слободног статуса, имаћете понуду за љубавну авантуру. Контролишите крвни притисак.

#
Јарац

Имате жељу за променама, али немојте доносити исхитрене одлуке. Посветите више пажње партнеру, осећа се запостављено. Будите опрезнији у саобраћају, поштујте прописе.

#
Водолија

Избегавајте расправе са рођацима и комшијама, могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Пријаће вам да више времена проводите у друштву креативних млађих особа. Смањите цигарете.

#
Рибе

Имате утисак да близак пријатељ није искрен према вама. Немојте улазити у расправе ако немате уверљиве аргументе. Будите опрезнији са новцем, не задужујте се несмотрено.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља