уторак, 17.09.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:56

Хладни потаж од краставаца

петак, 30.08.2019. у 14:21
(Фото Пикселс)

ПОТРЕБНО ЈЕ:
(за 2 особе)

 

• 2 краставца средње величине
• 250 мл густог пуномасног јогурта
• 50 мл киселе павлаке
• пола мале главице црног лука
• 1 чен белог лука
• 2 кашике сока од лимуна
• 2 кашике исецканог першуна и мирођије
• 1 кашика маслиновог уља
• по прстохват соли, бибера и коријандера
• љута папричица по жељи

Краставце опрати, ољуштити, преполовити по дужини, извадити семенке, па исећи на коцкице. Очистити бели и црни лук, па их ситно исећи. Опрати першун и мирођију, па их исецкати. Одвојити део поврћа за гарнирање. У блендер ставити припремљено поврће, додати сок од лимуна, со, бибер, коријандер, јогурт и киселу павлаку. Измиксати. Додати маслиново уље и још једном кратко измиксати. Супу сипати у стаклену чинију, покрити је пластичном фолијом и охладити у фрижидеру најмање један сат. Служити уз брускете с парадајзом и белим луком.


Коментари0
81b32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља