понедељак, 23.09.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 21:39

Похована пилетина са сусамом

четвртак, 05.09.2019. у 11:04
(Фото Пикселс)

Потребно је:

• 600 г пилећег белог меса
• 4 кашике кукурузног брашна
• четвртина шоље белог брашна
• 1 кашичица прашка за пециво
• пола шоље воде
• 1 јаје
• 1 беланце
• 100 г сусама
• 1 чаша грчког јогурта
• 1 шаргарепа
• неколико листова свежег спанаћа
• со, бибер
• уље за пржење

Помешати кукурузно и бело брашно, прашак за пециво, со, јаје и беланце, додати воду и кратко измиксати да се добије смеса гушћа него за палачинке. У тесто додати једну до две кашике сусама. Бело месо ставити у тесто, па уваљати у остатак сусама, од којег се 20 г остави за сос. Пржити месо са једне па са друге стране док не порумени. Исећи и служити уз сос од јогурта измешаног са сусамом, уз рендану шаргарепу и свеже листове спанаћа.


Коментари1
8d18d
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Beogradjanin Schwabenländle
Сусам , шта је сад то ?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља