четвртак, 17.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 21:52
ПОРОДИЧНИ РУЧАК

Торта с румом

уторак, 17.09.2019. у 12:54
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

За кору:
• 6 јаја
• 125 г млевеног бадема
• 125 г шећера
• 2 кашике сувог грожђа
• стругана кора од једног лимуна
• 2 кашике презли
• 5 кашика рума

За прелив:
• 125 г шећера
• 4 кашике вреле воде
• 3 штангле чоколаде
• 2 кашике рума

Добро умутити жуманца са шећером, додати бадем, суво грожђе (претходно потопљено у врелу воду), стругану кору од лимуна и презле. Сјединити па умешати и чврст снег од беланаца. Масу сипати у добро подмазан калуп и пећи. Када је торта печена, ставити је на тацну и док је још топла прелити с пет кашика рума, а затим оставити да се охлади. За то време укувати шећер с водом и на крају додати чоколаду и мешати док се не растопи. Умешати рум и топлим прелити торту. Ставити је у млаку рерну да се просуши, извадити и посути с мало сецканог бадема или прелити топљеном чоколадом.


Коментари0
6cedc
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља