четвртак, 17.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:48

Индијски кулинарски специјалитети

Аутор: А. К.уторак, 24.09.2019. у 09:24
(Фото Ансплеш)

Јела из Индије су једноставна за припрему, ароматична и на око примамљива. Пиринач и пилетина господарили су у чинијама кулинарске екипе у Културном центру „Град”.

На традиционалном „Деликатесном понедељку” варјаче су се латили чланови удружења „Компот –центар за деликатесна истраживања”.

Они истражују храну са нашег поднебља, баве се промоцијом гастрономије и чувају од заборава старе рецепте. У свом подухвату синоћ су отишли корак даље и завирили у кулинарски свет Индије.

За шпоретом су били Милан Николајевић, Небојша Анђелковић и Богдан Пиргић.

Чланови удружења „Компот – центар за деликатесна истраживања” у КЦ „Град” (Фото: А. Васиљевић)

Гурмани су били у прилици да пробају маринирану  пилетину у парадајз сосу са индијским зачинима. Кувари су припремили и кари од црвеног сочива и додали му патлиџан, тиквице и карфиол.

Посебан изазов за чула био је специјалитет од кајсија које су се крчкале са зачином. Тако је ово воће добило и сладак и кисео укус.


Коментари0
226f2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља