четвртак, 24.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:43

Запечени патлиџан с босиљком и павлаком

субота, 05.10.2019. у 10:00
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

– патлиџан средње величине
– чаша киселе павлаке
– босиљак
– со
– бибер
– оригано

Патлиџан добро опрати, исећи на такне шните и посолити. Оставити да одстоје двадесетак минута. Поређати у плех с мало уља или на папир за печење и пећи у рерни док не буду готове. Повремено окретати да се корица ухвати на обе стране.

Када су испечене, оставити да се охладе, па их премазати павлаком у коју је претходно умућен суви или свеж ситно исечен босиљак и оригано. Со и бибер додати према укусу. Служи се топло.


Коментари0
66377
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља