уторак, 31.03.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 01:24

Најбољи град за предузетништво

четвртак, 28.11.2019. у 14:09

Здраво свима, зовем се Саша и долазим из Немачке.

Задњих година смо мој суоснивач и ја били посвећени упознавању кинеског тржишта са јабуковим вином кроз наше новостворено предузеће АПЛЕР.

Првобитно сам дошао у Пекинг да пишем завршни рад на универзитету и планирао сам да останем 6 месеци. У тих шест месеци сам стекао огромно искуство. Сво стечено искуство, прилике и све што овај град пружа ме је нагнало да се вратим у Пекинг и почнем своју професионалну каријеру..

За почетак пословања Пекинг пружа много могућности. Свакодневно се отварају нове могућности за упознавање нових људи и нових идеја. Значи да је веома динамично и узбудљиво.

Када смо тек основали компанију увидели смо да та атмосфера констатног мењања са собом носи пуно могућности за повезивање са компанијама налик нашој или вољним да се повежу са тек основаним фирмама.

Пекинжани су веома отворени према новим стварима и новим искуствима. Зато је ово јако погодно место за нове прозводе који до сада нису постојали на тржишту. Зато је у Пекингу улазак нове компаније на тржиште релативно олакшан, док у другим земљама постоје огромне препреке ако желите, на пример, да региструјете своју компанију. Искрено мени као странцу у Пекингу није било тешко да региструјем компанију и почнем са пословањем истог момента.

Што се тиче хране највише времена проводимо у Санлитуну због великог избора који тамо постоји. Тамо има много ресторана са западњачком кухињом али и оних са локалном храном. Ја највише волим папрену Сичуан кухињу у комбинацији са модерним варијацијама.

Сећам се свог првог тзв. врућег лонца. Нисам познавао апсолутно ниједно јело које је сервирано на сто. То је зато што је храна овде веома другачија од оне у Немачкој, али и избор је много мањи у Немачкој, тако да је ово било јако узбудљиво искуство за мене.

У Немачкој свако једе своје јело сам из свог тањира и не делимо храну пуно међусобно. Тако да када сам тек стигао у Пекинг, требало ми је времена да се навикнем да сви деле свако јело, јер нисам навикнут на то.

Мада сада, након десет година живљења у Пекингу не могу да замислим да једем сам своје јело, јер има толико нових јела које желим да пробам. То је главни примр како је Пекинг утицао на мене – кулинарски гледано.

Пекинг је један од најдинамичнијих градова на свету. Овде можете наћи храну из свих могућих делова света, а и сама понуда локалне кинеске кухиње је огромна.

Пекинг је град који вам са невероватном лакоћом пружа прилику да упознате људе, друштво и омогућава вам да спознате живот данашњих Кинеза у модерном друштву.

Пекинг је један од најдинамичнијих градова на свету. Пекинг је град који вам са невероватном лакоћом пружа прилику да упознате људе, друштво и омогућава вам да спознате живот данашњих Кинеза у модерном друштву.


Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља