понедељак, 06.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 05.02.2020. у 13:53

Пилетина на ловачки начин

(Фото Пиксабеј)


Потребно је:

  • пола шоље црвеног винског сирћета
  • кашичица свежег рузмарина
  • килограм пилетине, исечене на комаде
  • сок од пола лимуна
  • ¼ шоље маслиновог уља
  • со
  • црни млевени бибер, по укусу

У чинији измешајте сирће, рузмарин, со и бибер и оставите да одстоји. Намажите комаде пилетине са свих страна лимуном, посолите и побиберите. Месо треба да одстоји десетак минута.

Загрејте маслиново уље у великом тигању и лагано пржите комаде пилетине, око 30 минута, често их окрећући, док не добију златносмеђу боју. Сипајте раствор са сирћетом преко пилетине и загрејте али стално мешајући да се не залепи за дно тигања. Када се течност укува пилетина је спремна за служење.

Сервира се с пиринчем или с једноставном тестенином. „Алла цачиаторе” се преводи на ловачки начин и обично значи кувано јело од меса или перади. Данас се много састојака додаје овом јелу: шаргарепа, целер, лук и парадајз. Рецепт је, иначе, из Умбрије.

Коментари2
673eb
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Snezana
Pollo alla cacciatora (izgovara se Polo ala kaćatora) tj. Piletina na lovački način!
Козјера
Одличан рецепт. Једино што нисмо стављали винско сирће, већ црно вино, а додали смо и црни лук, шаргарепу и целер. Испало је одлично, имао сам утисак да једем фазана или зеца.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља