понедељак, 13.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 13.03.2020. у 13:06

Ролнице с поврћем

(Фото А. Мијалковић)

 

Потребно је (за 12 ролница):

  • 3 листа танких кора за питу
  • За надев
  • 2 кашике уља
  • 1 главица црног лука
  • 1 свежа паприка
  • 1 шаргарепа
  • 350 г свежег купуса
  • 1-2 кашике соја соса
  • бибер
  • уље за пржење

Шаргарепу, паприку и купус очистити, испрати, исећи на што тање резанце, а лук на листиће. У тигању на тихој ватри загрејати уље, па додати исецкан лук и пржити неколико минута да омекша. Убацити паприку, продинстати минут-два, па шаргарепу, и њу кратко динстати, а на крају купус. Додати соја сос и бибер. Динстати док сва течност не испари. Оставити да се охлади. У међувремену сваку кору исећи на четири једнака правоугаоника, да их буде укупно 12. На сваки, у угао, ставити кашику фила, преклопити дијагонално бочне стране и уролати, а други крај правоугаоника премазати уљем или водом и залепити како надев из ролница не би исцурео. Загрејати уље на тихој ватри, и пржити ролнице неколико минута уз окретање, да би једнако поруменеле са свих страна. Вадити на папир или салвету да се оцеде од масноће, па служити вруће уз соја сос или неки други умак.

Коментари5
3e4e6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Nedim
Možete vi davati razne recepte ali ja pamtim lepe dane u Beogradu kada ste mogli kupiti velike krofne za 1 dinaru kiosku na uglu Knez Mihajlove i 7 Jula.Sve što je jeftino i dobro se ukine?Mogli ste u Knez Mihajlovoj popiti finu kafu Centroprom za male pare i ljudi su dolazili i to je ukinuto?Valjda su tražili velike pare za zakup obzirom na lokaciju ipak je to de luxe prostor u Beogradu.Šteta.
Lumpija
U Holandiji ih zovu lumpije. Ukusne su.
@Lumpia!
Protiv si lumpije, a sam kazes Indonezija. I sta znaci "slavinizirao"? Nesto u vezi sa slavinom?
Lumpia!
Lumpia! Ti si slavinizirao na "lumpija". Lumpia je originalni indonezijski naziv, odakle i potiču, a znači proljećna rola, jer se u te rolnice stavlja mlado proljećno povrće. U njemačkom govornom području "Frühlingsrolle/prolećne role. To su te sa slike, ali ne ove sa recepta. Mnogima izazivaju kiselinu ili žgaravicu zbog prženja u vrelom ulju, pa nisu baš popularne.
Azijska kuhinja na domaći način!
Ovo su tajlandske tkz. prolećne rolnice. Kore za pitu nisu dovoljno čvrste da se mogu rolnice napraviti i ne mogu izdržati pečenje u ulju. Koriste se tajlandske kore koje su čvrste. Paprika popusti vodu i utiče na testo, nisu podesne za ovaj recept, a umesto luka, koristi se praziluk. Rolnice moraju biti potopljene u vrelo ulje i tako ih ispeći. Kada su gotove moraju biti hrskave, a povrće ne sme biti previše meko. Ova vrsta jela spada u jela "na brzi način".

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља