среда, 01.04.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 09:16

Свињска печеница са сувим шљивама

понедељак, 23.03.2020. у 17:54
(Фото Д. Илић)


Потребно је:

  • 500 г свињске печенице (крменадле без костију) у комаду
  • 150 г сувих шљива
  • со, бибер
  • 500 г печурака (шампињона или неке друге гљиве)
  • 1 главица црног лука
  • 1 шаргарепа
  • 100 г масти
  • 1 дл белог вина

Свињску печеницу обрадити (одвојити месо од опне и жилица), ножем направити рупу на пресеку, дуж целог парчета, и у њу ставити суве шљиве. Комад меса повезати куварским канапом на неколико места , посолити, побиберити и кратко пропржити са свих страна да добије златножуту боју. У мањи сач или шерпу за печење ставити очишћено и на ситније комаде насечено поврће, а преко њега припремљено месо. Залити вином, поклопити и пећи на 180 степени око сат и по. Када је месо печено, извадити га из сача и оставити 10 минута, скинути канап и сећи на парчиће.

Уз ово јело сервирати кромпир, а на само парче печенице, по жељи, ставити кашику кајмака.


Коментари0
11141
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља