среда, 25.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 21.10.2020. у 10:17

Салата од краставаца

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • два краставца
  • 1 парадајз
  • 1 главица црног лука
  • 2 кришке старог хлеба
  • уље
  • со
  • бибер
  • сирће

Хлеб исецкати на коцкице и пропржити на мало уља. Сјединити једну кашику уља, сирћета, со и бибер. Опрати и исећи на коцкице и шните парадајз, краставац и лук па све сипати у чинију и додати пржене коцкице хлеба. Прелити зачинима. Украсити штапићима црвене паприке или пармезаном. Чувати у фрижидеру и служити хладно.

Коментари12
88a78
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
@passe-temps,ja se ne svadjam ni sa kim.Svetski i profesionalni kuvar sam bio(30 godina).Znaju me od Nemacke preko francuske,Belgije,Holandije sve do Filadelfije i nazad do Nepala.Mislim gosti.Napravio sam u zivotu,u restoranima(ala karta) oko milion vbecera(porcija).Nikada mi se jelo nije vratilo.Sa cime se ponosim-bio mi je veci baksis nego plata.Pozdrav...
Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
Zar ne vidite da su nam ova prepucavanja besmislena.Nemate vremena( kazete)jer radite odgovoran posao a imate vremena da se raspravljate do zore sa kuvarom-gastarbajterom.Ekstra profesionalnim jer je priznat u tri evropske drzave.Znam da hobi kuvar moze lepse i ukusnije kuvati.Za jednu dve do 10 osoba.Profesionalni kuvar pravi jelo i do 1000 osoba isto vece.U jednom poznatom hotelu sam pravio jelo za tri razlicite menu karte.To vise nije kuvarstvo to je fabrika.Izvinite,nisam zanao da ste zena.
Cuoco per hobby
@Profesionalni... meni nije teško prevesti sa F,D,E, I. Ima jako puno hobby kuvara koji mogu daleko bolje kuvati nego neki koji se nazivaju profesionalni, pa čak i djece. Ne kuva se samo za bračnog druga, nego i za prijatelje, velika društva se dočekuju itd. Ja se mogu sa ponosom predstaviti i vrhunskim kuvarima, ali nemam vremena jer radim na odgovormom mjestu u velikoj kompaniji. Nisam muško, nego žensko! U mom društvu svi dobro kuvaju, neki su išli u čuvene restorane na kurs, meni ne treba.
Прикажи још одговора
Profesionalni sef kuhinje
Prziti na maslinovom ulju,koje brzo sagoreva?!Alo,gospodine nemojte davati savete o necemu o cemu se ne razumete.
Cuisiner comme passe-temps
@Profesionalni SEF kuhinje, svjetski majstori kuhinje, nikada ne bi postali ono što jesu da nisu učili majstorstvo kuvanja. Oni imaju na hiljade kuvara, priručnika o kuvanju, sami su isprobavali recepte, tuđe i svoje. Davali drugome da proba njihovo jelo, a dobro slušali kritiku i savjete. A da su se svađali, niko nikada ne bi čuo za njih, nego bi bili pomoćni radnici u nekoj kantini misleći da su profesionalni šefovi kuhinje.
Profesionalni sef kuhinje
Nijedan se ovde nije prestavio,zasto bih ja to ucinio?Zato sto sam protiv kuvanja na maslinovom ulju?Nisam protiv njegovog koriscenja,cak na protiv.Sam ga sipam hladno u vodenu supu.
Прикажи још одговора
Malo ideje za bolji ukus...
Hleb se proprži na maslonovom ulju, a pošto je to ulje za mnoge skupo, onda se hleb uprži sa jednom kašikom ulja i jednim čenom belog luka. Ili se kriške hleba natrljaju sa belim lukom pa propeku u rerni ili u tavi. Ko ne voli beli luk može staviti grančicu tamjana. Italijanska kuhinja bez belog luka je nezamisliva. Ulje, sirće i začini se uvek umute tj. izmućkaju. Tako se dobije ukusna kremasta masa.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља