четвртак, 22.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Путин честитао рођендан Михалкову

Председник Русије Владимир Путин честитао је путем видео позива рођендан руском филмском режисеру Никити Михалкову и наздравио му часом шампањца. „Данас желим поново да вам честитам иако радни дан…

2

​Глума ми је у крви

Сунчаног октобарског јутра сусрели смо се са младом харизматичном Анастасијом Еверал, енглеском глумицом, руског порекла која је ових дана боравила у Београду, како би снимила своје сцене са Милошем…

Тркачи оловних ногу

У недељу 11.октобра гледалиште се опростило од домаће криминалистичке серије „Мочвара”, за коју је најтачнија новинарска фраза да „никог није оставила равнодушним”. Прича о четворо полицијских…

6

Смарагдна река Градац

Река Градац није позната попут Колубаре у коју се улива у Ваљеву, али јесте једна од малобројних сачуваних, најчистијих река у Европи. У…

2

Иконе вратити из кафана у домове

Никаква велика славља по ресторанима нису нам потребна, јер је то помодарство и одудара од саме суштине верских празникаKрсну славу…

Радост Европе

„Радост Европе” је највећа и најстарија међународна манифестација дечјег стваралаштва, установљена давне 1969. године поводом Светског…

Зоран Миливојевић за „Политику”: Опонашање других

Живимо у време у којем се многи људи, и млади и одрасли, труде да се другима представе као оригинални, посебни, јединствени, друкчији.…

3

Да ли знате?

Шта је хералдичка књижевност
Књижевност о грбовима * Хералдичка књижевност је поучна књижевност из 13. до 15. века у којој се описују кнежевски грбови, алегорички тумаче и повезују са генеалошким темама и славопојкама кнежевске породице. Касније се јављају професионални песници, херолди, одевени у посебну ношњу и под руководством једног предводника. Ови песници оглашавали су на турнирима у стиховима име и лозинку свог господара, стицали велико турнирско искуство и знали напамет обимне хералдичке каталоге. Појавом грађанства ову улогу преузимају разни говорници на свечаностима, свадбама, стрељачким турнирима и слично. Они служе као аранжери тих приредаба и, потпуно занатски, припремају или рецитују напамет научне пригодне песме.

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 22. октобар 2020
#
Ован

Имате потребу да унапредите пословни статус, али немојте доносити исхитрене и непромишљене одлуке. Избегавајте расправе са партнером, заступате супротстављене ставове.

#
Бик

На послу ћете бити веома ангажовани и предузимљиви. Прави је тренутак да се позабавите заосталим обавезама. Ако сте на дужим путовањима, будите опрезнији у саобраћају.

#
Близанци

Имате потребу да унапредите текуће финансије, али немојте доносити исхитрене одлуке. Ако сте слободног статуса, контактираће вас некадашња симпатија. Коригујте исхрану.

#
Рак

Пријаће вам да више времена проводите са партнером. Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме. Будите опрезни са оштрим предметима, можете се повредити. Смањите слатко.

#
Лав

Прави је тренутак да обновите пословне контакте са некадашњим колегама. Посветите пажњу блиском пријатељу, потребна му је подршка. Избегавајте алкохол и смањите цигарете.

#
Девица

Ваша креативност ће долазити до пуног изражаја на послу. Уживаћете у раду са младима. Ако сте слободног статуса, будите активнији на друштвеним мрежама. Смањите лекове.

#
Вага

Прави је тренутак да се позабавите заосталим кућним пословима и уређењем дома. Финансије се побољшавају, али немојте претеривати са трошењем новца. Смањите масну храну.

#
Шкорпија

Отворени сте за нове контакте и познанства. Имате потребу за краћим путовањима. Посветите пажњу партнеру, осећа се запостављено. Будите опрезнији са техничким апаратима.

#
Стрелац

Оптерећују вас непланирани новчани расходи, али немојте доносити исхитрене одлуке. Ако сте слободног статуса, имаћете понуду за љубавну авантуру. Контролишите крвни притисак.

#
Јарац

Прати вас променљиво расположење. Имате утисак да вам партнер не поклања довољно пажње и да је неискрен. Немојте улазити у расправе ако немате уверљиве аргументе.

#
Водолија

Не успевате да ускладите пословне и породичне обавезе, потребан вам је одмор. Ако сте слободног статуса, контактираће вас стара љубав. Уносите више витамина и течности.

#
Рибе

Прави је тренутак да реализујете пословне планове и идеје. Можете рачунати на подршку искуснијих пријатеља. Немојте претеривати са рекреативним спортом, можете се повредити.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља