уторак, 04.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Каћа и варјача

Много раније него што је настао Инстаграм, на који већина људи широм света, пре него што попију гутљај кафе, коктела или узму први залогај оброка „окачи” фотографију тог ужитка, о храни се вековима…

Прилика да се поново гледамо у очи

Никад још познати стихови наше славне песникиње Десанке Максимовић нису били присутнији у нашем свакодневном животу: „Не, немој ми прићи...”, проширили су се на све међуљудске односе. Прогнани су…

1

Она је оживела Пепу Прасе

Дугогодишњи водитељ Радио-телевизије Србије, један од уредника емисије „Србија на вези”, аутор награђиваног серијала „Африка и Србија на вези”, Јелена Ђорђевић Поповић, на позив Оливере Ковачевић,…

До 2030. на путевима у свету 31,1 милион електичних возила

До краја деценије, трећина укупне продаје нових аутомобила на свету биће електрична возила, показује последње истраживање консултантске…

Психичка снага и ковид

За савремену науку однос психе и тела још је недовољно објашњен. У медицини је добро познато да психа и емоције могу значајно да утичу на…

Кухиња је моје игралиште

Првог дана јула када смо договарали интервју за „Магазин”, Бранко Кисић је славио 33. рођендан. – Нема проблема да се чујемо вечерас –…

Емирати освајају свемир

Уједињени Арапски Емирати успешно су лансирали мисију ка Марсу названу „Ал Амал”, што значи „нада ”. Летелица је полетела 20. јула из…

1

Да ли знате?

Шта је то ићиндија
Трећа муслиманска молитва * Ићиндија (турска реч) трећа је по реду, рачунајући од почетка дана, муслиманска свакодневна молитва (намаз), чије обављање почиње око средине времена између поднева и заласка сунца. Тако се назива и само доба када почиње обављање ове молитве. Тако у једном старом запису о старом Београду стоји: „Кад су мујезини, озго са мушара многобројних џамија, објавили правовернима час ићиндије, трговци и турски и хришћански у чаршији остављали би своје радње и хитали својим домовима. Тада би се ужурбано спуштали ћепенци и забрављале радње, да се отворе тек следећег дана изјутра. И тако, већ у први мрак, цела чаршија била би затворена и пуста. На улицама нестало би оне поподневне живости и завладао би мир и тишина.”

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 04. август 2020
#
Ован

Напети сте и нервозни. Недостаје вам концентрација на послу, будите пажљивији са документима. Ако сте предузетник, немојте покретати договоре са особама из иностранства.

#
Бик

Будите веома опрезни са новцем. Немојте се несмотрено задуживати. Ако сте слободног статуса, пожелећете да контактирате некадашњу симпатију. Контролишите крвни притисак.

#
Близанци

Прати вас променљиво расположење. Избегавајте расправе са старијим укућанима, могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Будите опрезнији у саобраћају у вечерњим часовима.

#
Рак

Незаинтересовани сте за посао, имате жељу за одмором и разонодом. Будите толерантнији у комуникацији са партнером, заступате супротстављене ставове. Коригујте исхрану.

#
Лав

Пратиће вас неспоразуми са старијим колегама и сарадницима. Немојте покретати нове пројекте. Посветите више пажње блиском пријатељу, потребна му је подршка. Смањите слатко.

#
Девица

Незадовољни сте пословним статусом, али избегавајте расправе са претпостављенима. Ако сте слободног статуса, контактираће вас некадашња симпатија. Уносите више течности.

#
Вага

Недостаје вам енергије и иницијативе, имате жељу за одмором. Пријаће вам друштво креативних млађих особа. Неопходан је опрез са техничким апаратима и оштрим предметима.

#
Шкорпија

Склони сте исхитреним емотивним реакцијама. Немојте улазити у расправе са рођацима и комшијама. Будите опрезни са новцем, није повољан тренутак за инвестиције и трговину.

#
Стрелац

Имате потребу да унапредите пословни статус, али немојте доносити исхитрене и непромишљене одлуке. Посветите пажњу партнеру, осећа се запостављено. Смањите цигарете.

#
Јарац

Оптерећују вас недовршене пословне обавезе, али и неспоразуми са колегама. Ако сте предузетник, избегавајте договоре са особама из иностранства. Смањите масну храну и слатко.

#
Водолија

Будите веома опрезни са новцем, није повољан тренутак за инвестиције и улагања. Посветите пажњу млађим члановима породице, потребна им је подршка. Смањите грицкалице.

#
Рибе

Појединим ставовима и коментарима партнер ће вас иритирати. Трудите се да не улазите у расправе, могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Неопходан је већи опрез у саобраћају.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља