sreda, 21.10.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
petak, 18.09.2020. u 14:04

Gulaš

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 500 g svinjskog mesa
  • 200 g slanine
  • 5 glavica crnog luka srednje veličine
  • nekoliko većih krompira
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • 1,5 l bujona/vode

Meso oprati, iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Slaninu iseći na režnjeve i takođe je propržiti, pa dodati crni luk. Sve zajedno pirjaniti dok ne počne da dobija zlatnu boju. Dodati meso isečeno na kocke, zatim so, biber i alevu papriku, sve po ukusu. Naliti bujonom (može obična voda) i nastaviti s kuvanjem na srednjoj temperaturi; paziti da ne kipi. Posle dvadesetak minuta do pola sata, kada meso omekša, dodati sav krompir, prethodno opran, oljušten i isečen na kocke. Poklopiti. Posle desetak minuta otklopiti i ostaviti da se krčka još pola sata, dok ne bude gotovo.

Komentari2
afffe
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

mila simic
Madjarski gulas ( na madjarskom perkelt) je uvek samo sa mesom i bez krompira. Pravi se od govedine, junetine, teletine ! Navedeni recept je paprikas, kojih ima u puno izvedbi. Sa svinjskim, pilecim mesom, iznutricama, ribom itd. I, uvek sa krompirom.
Zoran Markovic
Gulas sa krompirom, bez kima, kuva se samo sat vremena (dva puta po pola sata), slanina secena na reznjeve, ... Ovo nije gulas kakav sam jeo bezbroj puta i kakav prave svi koji poznajem. Vise lici na gusti paprikas sa mesom nego na Gulyás de Magyar.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja