četvrtak, 22.10.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Putin čestitao rođendan Mihalkovu

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je putem video poziva rođendan ruskom filmskom režiseru Nikiti Mihalkovu i nazdravio mu časom šampanjca. „Danas želim ponovo da vam čestitam iako radni dan…

2

​Gluma mi je u krvi

Sunčanog oktobarskog jutra susreli smo se sa mladom harizmatičnom Anastasijom Everal, engleskom glumicom, ruskog porekla koja je ovih dana boravila u Beogradu, kako bi snimila svoje scene sa Milošem…

Trkači olovnih nogu

U nedelju 11.oktobra gledalište se oprostilo od domaće kriminalističke serije „Močvara”, za koju je najtačnija novinarska fraza da „nikog nije ostavila ravnodušnim”. Priča o četvoro policijskih…

5

Smaragdna reka Gradac

Reka Gradac nije poznata poput Kolubare u koju se uliva u Valjevu, ali jeste jedna od malobrojnih sačuvanih, najčistijih reka u Evropi. U…

2

Ikone vratiti iz kafana u domove

Nikakva velika slavlja po restoranima nisu nam potrebna, jer je to pomodarstvo i odudara od same suštine verskih praznikaKrsnu slavu…

Radost Evrope

„Radost Evrope” je najveća i najstarija međunarodna manifestacija dečjeg stvaralaštva, ustanovljena davne 1969. godine povodom Svetskog…

Zoran Milivojević za „Politiku”: Oponašanje drugih

Živimo u vreme u kojem se mnogi ljudi, i mladi i odrasli, trude da se drugima predstave kao originalni, posebni, jedinstveni, drukčiji.…

3

Da li znate?

Šta je heraldička književnost
Književnost o grbovima * Heraldička književnost je poučna književnost iz 13. do 15. veka u kojoj se opisuju kneževski grbovi, alegorički tumače i povezuju sa genealoškim temama i slavopojkama kneževske porodice. Kasnije se javljaju profesionalni pesnici, heroldi, odeveni u posebnu nošnju i pod rukovodstvom jednog predvodnika. Ovi pesnici oglašavali su na turnirima u stihovima ime i lozinku svog gospodara, sticali veliko turnirsko iskustvo i znali napamet obimne heraldičke kataloge. Pojavom građanstva ovu ulogu preuzimaju razni govornici na svečanostima, svadbama, streljačkim turnirima i slično. Oni služe kao aranžeri tih priredaba i, potpuno zanatski, pripremaju ili recituju napamet naučne prigodne pesme.

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 22. oktobar 2020
#
Ovan

Imate potrebu da unapredite poslovni status, ali nemojte donositi ishitrene i nepromišljene odluke. Izbegavajte rasprave sa partnerom, zastupate suprotstavljene stavove.

#
Bik

Na poslu ćete biti veoma angažovani i preduzimljivi. Pravi je trenutak da se pozabavite zaostalim obavezama. Ako ste na dužim putovanjima, budite oprezniji u saobraćaju.

#
Blizanci

Imate potrebu da unapredite tekuće finansije, ali nemojte donositi ishitrene odluke. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas nekadašnja simpatija. Korigujte ishranu.

#
Rak

Prijaće vam da više vremena provodite sa partnerom. Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume. Budite oprezni sa oštrim predmetima, možete se povrediti. Smanjite slatko.

#
Lav

Pravi je trenutak da obnovite poslovne kontakte sa nekadašnjim kolegama. Posvetite pažnju bliskom prijatelju, potrebna mu je podrška. Izbegavajte alkohol i smanjite cigarete.

#
Devica

Vaša kreativnost će dolaziti do punog izražaja na poslu. Uživaćete u radu sa mladima. Ako ste slobodnog statusa, budite aktivniji na društvenim mrežama. Smanjite lekove.

#
Vaga

Pravi je trenutak da se pozabavite zaostalim kućnim poslovima i uređenjem doma. Finansije se poboljšavaju, ali nemojte preterivati sa trošenjem novca. Smanjite masnu hranu.

#
Škorpija

Otvoreni ste za nove kontakte i poznanstva. Imate potrebu za kraćim putovanjima. Posvetite pažnju partneru, oseća se zapostavljeno. Budite oprezniji sa tehničkim aparatima.

#
Strelac

Opterećuju vas neplanirani novčani rashodi, ali nemojte donositi ishitrene odluke. Ako ste slobodnog statusa, imaćete ponudu za ljubavnu avanturu. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Jarac

Prati vas promenljivo raspoloženje. Imate utisak da vam partner ne poklanja dovoljno pažnje i da je neiskren. Nemojte ulaziti u rasprave ako nemate uverljive argumente.

#
Vodolija

Ne uspevate da uskladite poslovne i porodične obaveze, potreban vam je odmor. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas stara ljubav. Unosite više vitamina i tečnosti.

#
Ribe

Pravi je trenutak da realizujete poslovne planove i ideje. Možete računati na podršku iskusnijih prijatelja. Nemojte preterivati sa rekreativnim sportom, možete se povrediti.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja