utorak, 04.08.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Kaća i varjača

Mnogo ranije nego što je nastao Instagram, na koji većina ljudi širom sveta, pre nego što popiju gutljaj kafe, koktela ili uzmu prvi zalogaj obroka „okači” fotografiju tog užitka, o hrani se…

Prilika da se ponovo gledamo u oči

Nikad još poznati stihovi naše slavne pesnikinje Desanke Maksimović nisu bili prisutniji u našem svakodnevnom životu: „Ne, nemoj mi prići...”, proširili su se na sve međuljudske odnose. Prognani su…

1

Ona je oživela Pepu Prase

Dugogodišnji voditelj Radio-televizije Srbije, jedan od urednika emisije „Srbija na vezi”, autor nagrađivanog serijala „Afrika i Srbija na vezi”, Jelena Đorđević Popović, na poziv Olivere Kovačević,…

Do 2030. na putevima u svetu 31,1 milion elektičnih vozila

Do kraja decenije, trećina ukupne prodaje novih automobila na svetu biće električna vozila, pokazuje poslednje istraživanje konsultantske…

Psihička snaga i kovid

Za savremenu nauku odnos psihe i tela još je nedovoljno objašnjen. U medicini je dobro poznato da psiha i emocije mogu značajno da utiču…

Kuhinja je moje igralište

Prvog dana jula kada smo dogovarali intervju za „Magazin”, Branko Kisić je slavio 33. rođendan. – Nema problema da se čujemo večeras –…

Emirati osvajaju svemir

Ujedinjeni Arapski Emirati uspešno su lansirali misiju ka Marsu nazvanu „Al Amal”, što znači „nada ”. Letelica je poletela 20. jula iz…

1

Da li znate?

Šta je to ićindija
Treća muslimanska molitva * Ićindija (turska reč) treća je po redu, računajući od početka dana, muslimanska svakodnevna molitva (namaz), čije obavljanje počinje oko sredine vremena između podneva i zalaska sunca. Tako se naziva i samo doba kada počinje obavljanje ove molitve. Tako u jednom starom zapisu o starom Beogradu stoji: „Kad su mujezini, ozgo sa mušara mnogobrojnih džamija, objavili pravovernima čas ićindije, trgovci i turski i hrišćanski u čaršiji ostavljali bi svoje radnje i hitali svojim domovima. Tada bi se užurbano spuštali ćepenci i zabravljale radnje, da se otvore tek sledećeg dana izjutra. I tako, već u prvi mrak, cela čaršija bila bi zatvorena i pusta. Na ulicama nestalo bi one popodnevne živosti i zavladao bi mir i tišina.”

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 04. avgust 2020
#
Ovan

Napeti ste i nervozni. Nedostaje vam koncentracija na poslu, budite pažljiviji sa dokumentima. Ako ste preduzetnik, nemojte pokretati dogovore sa osobama iz inostranstva.

#
Bik

Budite veoma oprezni sa novcem. Nemojte se nesmotreno zaduživati. Ako ste slobodnog statusa, poželećete da kontaktirate nekadašnju simpatiju. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Blizanci

Prati vas promenljivo raspoloženje. Izbegavajte rasprave sa starijim ukućanima, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Budite oprezniji u saobraćaju u večernjim časovima.

#
Rak

Nezainteresovani ste za posao, imate želju za odmorom i razonodom. Budite tolerantniji u komunikaciji sa partnerom, zastupate suprotstavljene stavove. Korigujte ishranu.

#
Lav

Pratiće vas nesporazumi sa starijim kolegama i saradnicima. Nemojte pokretati nove projekte. Posvetite više pažnje bliskom prijatelju, potrebna mu je podrška. Smanjite slatko.

#
Devica

Nezadovoljni ste poslovnim statusom, ali izbegavajte rasprave sa pretpostavljenima. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas nekadašnja simpatija. Unosite više tečnosti.

#
Vaga

Nedostaje vam energije i inicijative, imate želju za odmorom. Prijaće vam društvo kreativnih mlađih osoba. Neophodan je oprez sa tehničkim aparatima i oštrim predmetima.

#
Škorpija

Skloni ste ishitrenim emotivnim reakcijama. Nemojte ulaziti u rasprave sa rođacima i komšijama. Budite oprezni sa novcem, nije povoljan trenutak za investicije i trgovinu.

#
Strelac

Imate potrebu da unapredite poslovni status, ali nemojte donositi ishitrene i nepromišljene odluke. Posvetite pažnju partneru, oseća se zapostavljeno. Smanjite cigarete.

#
Jarac

Opterećuju vas nedovršene poslovne obaveze, ali i nesporazumi sa kolegama. Ako ste preduzetnik, izbegavajte dogovore sa osobama iz inostranstva. Smanjite masnu hranu i slatko.

#
Vodolija

Budite veoma oprezni sa novcem, nije povoljan trenutak za investicije i ulaganja. Posvetite pažnju mlađim članovima porodice, potrebna im je podrška. Smanjite grickalice.

#
Ribe

Pojedinim stavovima i komentarima partner će vas iritirati. Trudite se da ne ulazite u rasprave, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Neophodan je veći oprez u saobraćaju.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja